1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

Een tunnel met nooduitgangen

Misschien is het goed om te weten dat de nooduitgangen uit deze tekst de dingen zijn waar je het moeilijk mee hebt!Een schop, een duw, en voor je alleen maar die lange tunnel.
Een tunnel die lijkt niet op te houden.
Nooduitgangen lijken de redding, maar nee, een nieuwe schop een nieuwe duw uit de nooduitgang maakt het dat je weer verder probeert te reizen, om nog maals je leven weer in het ritme te laten gaan. Vol wonden, vol scheuren en een traan waar niemand iets van lijkt te weten. Je bent nog geen eens hersteld van de vorige nooduitgang, en de volgende komt al. Je hoopt op een lichtpuntje, op het einde van die tunnel, maar je hoop wordt steeds minder…

Tot op een dag twee schimmen te zien zijn… je loopt harder, en harder, en dan zie je twee meisjes staan, en als je heel goed kijkt zie je dat ze twee handen naar je uitsteken… Het dringt tot je door, en je begint te glimmen… Is dit je redding?

Dan beginnen de meisjes te praten, ze zeggen: meisje, wij proberen je te helpen, wij proberen die schop en die duw tegen te houden, zoals je dat ook voor ons gedaan hebt. We zullen jou wonden verzorgen, en je een arm geven om op te steunen.

Er zal soms verdriet zijn, omdat de duw en de schop uit de nooduitgang tegen gehouden moet worden, maar er zullen ook hele mooie momenten zijn, omdat wij er zijn voor elkaar.

Liefs..

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Geplaatst op

Over dit gedicht

Ik heb dit 'gedicht' (verhaal) geschreven voor mijn vriendin, die heel veel moeilijke dingen heeft meegemaakt in haar leven. Daarom schreef ik een poosje geleden dit naar haar.

Geef uw waardering

Op basis van 1 stemmen krijgt dit gedicht 1 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Duw Nieuwemoed Redding Schop Tunnel Verdriet

Reacties op ‘Een tunnel met nooduitgangen’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit gedicht, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Een tunnel met nooduitgangen