1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

Stoute kinderen

Stoute kinderen

Sinterklaas is weer in het land, hier in ons prachtige Nederland. Hij is de liefste man van allemaal, hij is heel speciaal. Dit is de leukste tijd van het jaar, dat is waar. Hij geeft ons heel veel cadeaus, ik ben helemaal ademloos. Snoepgoed hoort er natuurlijk ook bij, we zijn zo blij!

Hij vaart helemaal vanuit Spanje met de stoomboot naar ons toe, wat een gedoe! De zwarte pieten zijn druk in de weer, steeds het dak op keer op keer. Cadeautjes inpakken en bezorgen, en dat allemaal nog voor de morgen. Maar ze doen het met groot plezier en met alle kinderen in hun vizier. Natuurlijk doen ze het in de nacht want alle kinderen slapen nog zacht.

Ben je braaf geweest dan is er niks aan de hand en verloopt Sinterklaas heel amusant. Je krijgt dan gewoon je cadeaus en geschenken, en of je niks zou krijgen valt niet meer over na te denken. Er zitten zoveel leuke cadeaus bij, iedereen is reuze blij. De dag erna mag je lekker gaan spelen maar ook alles eerlijk delen.

Er zijn natuurlijk ook stoute kinderen in het land en Sinterklaas vindt dat heel interessant. Zwarte piet neemt zijn roe en gaat naar dat kindje toe. Hij vertelt dat hij niet houdt van stout, en dat hij ze niet meer vertrouwd. Het maakt de kinderen niks uit en ze lachen zich dood, stelen zelfs stiekem nog een pepernoot. Zwarte piet ziet het in reageert niet zwak en zegt: Hup jij, in de zak!!!

Lynn Hendrikx

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Geplaatst op

Over dit gedicht

Het gaat over kinderen die stout zijn geweest en geen cadeaus krijgen.

Geef uw waardering

Op basis van 6 stemmen krijgt dit gedicht 2 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Sinterklaas

Reacties op ‘Stoute kinderen’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Stoute kinderen