1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

Schoonheid is gezichtsbedrog.

Op de computer wordt een model bewerkt. Tegenwoordig bestaat voor alle imperfecties wel iets. Als je er over na denkt is het eigenlijk best wel triests. De lat voor schoonheid en perfectie word steeds hoger gelegd, maar niemand die het merkt.

Alle imperfecties worden opgeborgen met make-up en foundation. Haar word gebleekt en geverfd, gestyled of gekruld. Natuurlijke schoonheid bestaat zowat niet meer, en wie krijgt al het schuld? De mens zelf, onze onzekerheden worden tegen ons gebruikt in een spel met geen einde, stuk voor stuk zijn we een hopeloze pion.

Mensen riskeren zowat alles in deze spel van waanzin. En voor wat precies? Gewoon al denken dat je 'schoonheid' kan halen, is een strijd die je verliest. Tegenwoordig is schoonheid gewoon onzin.

Natuurlijke schoonheden vervagen met iedere dag. Zelf weten ze niet hoe mooi ze zijn, dus alles wat ze in de bewerkte wereld van tijdschriften en tv's zien vinden ze mooi. Vrouwen die graat mager zijn met bergen make-up op, door deze schoonheid gaan ze zichzelf haten en vinden ze zichzelf minder mooi. Hierdoor verdwijnt hun glimlach.

Schoonheid is onbereikbaar. Maar toch willen mensen ware schoonheid bereiken. Dus alles wat we nu kunnen doen is toekijken. Dat deze schoonheid's gedoe uit de hand zou lopen was wel voorspelbaar.

Voor schoonheid wordt nog steeds gestreden in deze zogenaamde 'oorlog'. Maar als je het mij vraagt, schoonheid is gewoon gezichtsbedrog

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Verwijderde gebruiker

Geplaatst op

Over dit gedicht

Echte schoonheid komt niet meer zovaak voor, dat moet verandren.

Geef uw waardering

Op basis van 3 stemmen krijgt dit gedicht 3 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Gezichhtsbedrog Onbereikbaar Schoonheid

Reacties op ‘Schoonheid is gezichtsbedrog. ’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit gedicht, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Schoonheid is gezichtsbedrog.