1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

Onrecht

Zoveel onrecht, leed en onbeschrijfelijke tranen met zóveel betekenis


Miljoenen mensen, elk met een andere persoonlijkheid, gedachten en ieder met een unieke geschiedenis.
De één voelt angst, terwijl een ander diezelfde situatie heel rustig kan ervaren en een ander die zich weer niet bewust is van de risico's en gevaren. De redenen zijn uiteenlopend van extreme omstandigheden van armoede tot het intense gevoel van eenzaamheid bij liefdesverdriet. Verdriet door zinloos geweld, pesten of door ziektes die je beperken in de mate hoe je van het leven geniet.

Van Afrika tot Amerika en van Azie tot Europa: verschillen in landschap en klimaat, maar dit valt in het niets met de intense verschillen die te vinden zijn in cultuur. Regels, wetten, normen, waarden en zelfde een enkele staat die alsnog gebruik maakt van censuur. Uiteenlopende geloofsovertuigingen, rituelen en denkwijzen; kritiek op de islam of op het zeer strikte geloof van de gereformeerden. Nog dagelijks de ongelijke behandeling van homo’s, allochtonen of geadopteerden.
Er is zoveel onrecht; zo waren de duizenden slachtoffers van orkaan Katrina op de verkeerde plek op de verkeerde tijd, met als gevolg dat sommige kinderen alleen moeten opgroeien; in eenzaamheid en in de eeuwige hoop naar veiligheid.
De Noorse ouders die nietsvermoedend hun kind op schoolreis stuurde, niet wetend dat hun lot werd bepaald door een krankzinnige psychopaat. Bij iets als dit twijfel ik of er een god is; want een goede god kan toch niet accepteren dat er zo'n krankzinnig persoon op deze aarde bestaat?

De gemiddelde Europeaan is opgegroeid in een vrije moderne gemeenschap; waar de wat moeilijkere dilemma's open besproken zoals; adoptie, abortus, soa's en liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. De meeste Europese landen weten nu dat acceptatie van deze onderwerpen van essentieel belang is en de hierbij horende media-aandacht. Wees dankbaar als je ben opgegroeid in een vrij land, zonder oorlog en met water, voedingstoffen en een grond onder je voeten.
Waar je kan lopen waar je wil, zonder te trappen op granaten en waar het normaal is te kunnen leven en niks te moeten.

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Geplaatst op

Over dit gedicht

Dit gedicht is voor alle klagende mensen, die te weinig stil staan bij het leven

Geef uw waardering

Op basis van 11 stemmen krijgt dit gedicht 3 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Angst Tranen Verdriet

Reacties op ‘Onrecht’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit gedicht, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Onrecht