1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

Angel.

Een meisje met een zwart masker viel neer op aarde. Bang van de wereld, gemarkeerd door het verleden. Verzwegen geheimen tot in haar graf, geen vertrouwen meer in niemand en verloren, veroordeeld door het onbekende.

Dan daalde er een witte engel neer en zei haar 'Ik blijf wel bij je.' Het meisje wist dat de engel de zoveelste op rij was die haar ging laten vallen, maar de hemel besliste anders.
De engel liet het meisje open bloeien dus besloot het meisje haar vrienden te laten vallen voor de engel maar dat was ze meer dan waard.

Ze was iemand die je leerde om niet te vechten om populair te zijn maar om te vechten om jezelf te zijn. De engel maakte haar vijanden haar vrienden en zorgde dat het meisje nooit de strijd op zou geven. Alles liep perfect tot op een bepaald moment. De engel kwam een duivel tegen die de engel voor zich won want ze kenden elkaar al heel hun leven en ze vertrouwde hem blind. Het meisje wist dat ze het duel met de duivel niet winnen kon en de engel merkte niets van haar pijn en verdriet. Haar leven ging verder zonder engel en zonder prins.

Dan steeg de engel hoog op en spreidde haar vleugels aan de eeuwige hemel van faam. Het meisje was niet boos eerder teleurgesteld, ze was niet jaloers omdat de engel haar droom gestolen had waar zij enkel voor leefde, het was haar eigen fout want zij had de verboden droom opgegeven. Ondanks dat alles was ze erg trots op de engel.

Dan besloot het meisje haar masker af te zetten en haar ziel los te laten aan de wereld die er eerder al ontelbare krassen op gemaakt had. Vanaf dat moment voelde ze zich verlost en lachte ze naar iedereen alsof ze in spiegels keek. Dan gaf het meisje haar hartsziel a/d engel en vroeg haar drie dingen : Ten eerste of hun vriendschap voor altijd zou blijven bestaan tot het oneindige , ten tweede of ze haar wou helpen met de zoektocht naar haar ware prins en ten laatste of ze haar de weg wilde tonen naar haar eeuwig geluk waar haar verboden dromen toch werkelijkheid konden worden.

Het antwoord van de engel is nog even verzegeld op haar lippen. Het meisje bedankte de engel die voor haar, haar leven veranderde. Ze wist niet wat er met haar gebeurd was als de engel haar niet geholpen zou hebben. Maar er was nog 1 belangrijke les die het meisje nooit zou vergeten : In werkelijkheid kan je enkel op jezelf rekenen.

Bedankt mijn engel.

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Geplaatst op

Over dit gedicht

Mooigedicht.

Geef uw waardering

Op basis van 3 stemmen krijgt dit gedicht 3 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Echtzoomooi.

Reacties op ‘Angel.’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit gedicht, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Angel.