1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

Ze begrijpen mij niet

Ze begrijpen mij niet. Ze proberen mij te begrijpen door alles op papier te zetten hoe zij naar mij kijken en wat ik hun vertel.

De vette inkt wordt weggevaagd. Wat hen opvalt uitvergroot. Maar ik ben ‘ik’. Ik ben geen test, geen proefkonijn. Alles kan je niet weergeven op papier. Ik heb veel meer talenten en mogelijkheden dan te focussen op tekortkomingen of mijn ‘anders zijn’.

Ik ben ‘ik’ en ik weet hoe ‘ik’ eruit ziet en hoe ‘ik’ voelt, hoort en reageert. Als je niet ‘ik’ bent, kan je niet zoals mij voelen, horen en waarnemen.

Dus elk papier is waardeloos omdat het van de ‘boze buitenwereld’ vertrekt. Ze zitten in de tribune van een atletiekpiste en kijken naar de loper. Je denkt dat je alles ziet en weet, maar je blijft een toeschouwer. Zelfs met honderden camera’s en commentatoren.

Je zal nooit aanvoelen hoe de lopers voelen en waarom ze beginnen te sprinten, versnellen, vertragen. Hun hart voelen en de zweetdruppels horen tikken bij elke stap.

Je blijft een toeschouwer. Je denkt dat je het ziet, maar je ziet en voelt niets. Alleen de loper kan voelen hoe verzuurd zijn bloed is. Wanneer zijn hart uit de borstkas bonkt. Hoe de loper denkt te winnen en waarom hij opeens versnelt, vertraagd of de andere inhaalt.

Je voelt nooit zijn inspanningen, de weg die hij moet betreden naar de top en het geluk dat hij ervaart tijdens het lopen of vertragen. Alleen hij weet waarom.

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Geplaatst op

Geef uw waardering

Op basis van 3 stemmen krijgt dit gedicht 3 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Autisme

Reacties op ‘Ze begrijpen mij niet’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit gedicht, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Ze begrijpen mij niet