1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

Zelfdoding....verdriet & pijn

Mijn leven, een leven dat ik niet wil lijden. Een leven vol verdriet en pijn. Depressief & angst, twee woorden die het samenvatten. Mijn gedachten gaan telkens naar de vraag: "waarom leef ik nog?!" Wanneer ik bezig ben komt de vraag: "als ik dit doe, zal ik dan dood gaan?" Alle kleine factoren helpen hierbij. De momenten dat iemand voor de grap zegt dat hij weet waar een mes ligt, en ik daarop serieus antwoord geef: "als je wilt, doe dan" Zij denken dat je een grap maakt, maar diep vanbinnen...

Bijna dagelijks malen gedachten door mijn hoofd. Ik heb verschillende vormen van zelfdoding meegemaakt. In 2012 mijn oom, hij was vermist, maar toen er een afscheidsbrief gevonden was, werd alles duidelijk... 2015, mijn vader hing zichzelf op, ik heb hem met 112 aan de lijn losgemaakt, hij leeft nog. Dit heeft mij in een depressie gebracht en sinds dien heb ik een posttraumatische stressstoornis.

Ik zie naast mijn vriendin geen redenen meer om te leven. Zij houdt mij net sterk genoeg om te blijven vechten. Ik ben in behandeling bij een psycholoog en op school heb ik hulp. Werken kan ik niet meer 100% maar toch doe ik dit, met maar 1 reden...hopen op een mooie toekomst met mijn vriendin. Ik hou ontzettend veel van haar.

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Geplaatst op

Over dit gedicht

Mijn gedachten, mijn gevoel, mijn leven wat ik niet meer wil

Geef uw waardering

Op basis van 4 stemmen krijgt dit gedicht 4 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Pijn Verdriet Zelfmoord

Reacties op ‘Zelfdoding....verdriet & pijn’

  • Eén persoon in je leven is genoeg om de nodige kracht te vinden door te blijven vechten aan een fijne toekomst. Eén is genoeg maar er zijn er meer. Kijk heeel goed om je heen en sta er voor open. Succes Suzanne. EEN IS GENOEG.

    Verwijderde gebruiker - 09-09-2016 om 09:58

  • Ik heb veel respect voor je Suzanne! En wat goed van je dat je dit zo kunt delen. Hou je sterk! Uiteindelijk komt het allemaal goed! Groetjes SpecialK

    Special-K-00 - 15-09-2016 om 19:58

  • Dankjewel voor de lieve reacties. Het gaat nu 1,5 jaar na de laatste grote gebeurtenis al een stuk beter. Met steun kom je ver!

    Suzanne - 02-06-2017 om 11:13

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Zelfdoding....verdriet & pijn