1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

geestelijke ziektes

Mensen die zelf niet geestelijk ziek zijn denken dat een lichamelijk probleem erg is en pijn doet....dat is ook zo, maar je moet niet vergeten da een geestelijk ziek persoon minstens net zoveel lijd heeft.
Weet je wel hoe erg het is om voor iemand te staan en niks uit te kunnen brengen?
geen emoties kunnen tonen, niet kunnen praten?
Naar pratende mensen te kijken, alsof het iets bijzonders is, iets wat je moet leren, iets van een andere wereld...en je dan af te vragen, waarom ik? waarom kan juist ik het niet? Dat doet echt pijn, Dat doet MINSTENS zo¨n pijn als een snee die brand, alleen daar kun je een zalfje op doen, je kunt het genezen, autisme is niet te genezen, dus die snee blijft branden, en er is niks tegen te doen...alleen als je in je eentje bent, dan word het minder, alsof je er een doekje met water op doet, maar helemaal weg gaat het niet. Mensen met een geamputeerd been bijvoorbeeld denken (waarschijnlijk) dat het erg is...en dat is het ook zeker! Maar als je het vergelijkt: autist heeft pijn, mens met een geamputeerd been ook, maar hij of zij heeft pijnstillers en nog belangrijker: mensen, waar hij of zij mee kan praten...een autist blijft achter met de pijn, en heeft niemand om mee te praten. Er zijn mensen die zeggen dat ze je begrijpen, en het ook echt proberen te begrijpen, maar er zijn ook mensen die het niks uit maakt en die bijvoorbeeld zeggen: ¨hallo?¨ als je niet uit je woorden komt. en ze zien allen een mens dat steeds roder aanloopt, maar snappen niet dat het komt omdat die persoon in een stil gevecht met zichzelf is, en eigenlijk geluidloos schreeuwt: waarom ik? ik wil het zeggen! doe het! waarom lukt het niet?! maar in die tijd is het respectloze mens al weg, en blijf je weer alleen achter in je eigen gevangenis: jezelf

ik weet dat dit geen gedicht is, maar ik vond dat het wel belangrijk is om dit even te vertellen groetjes hamsterfan;)

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Geplaatst op

Over dit gedicht

ik wil dat mensen zien hoe het is als je een geestelijk probleem hebt in dit geval autisme, en dat het net zo erg of erger kan zijn dan een lichamelijk probleem.

Geef uw waardering

Op basis van 5 stemmen krijgt dit gedicht 3 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Autisme

Reacties op ‘geestelijke ziektes’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit gedicht, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

geestelijke ziektes