1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Last van writer's block? 5 manieren om inspiratie te vinden

Monday, 18 January 2021 om 09:04

Heb jij soms ook last van een writer’s block? Vind je de juiste woorden niet? Of vind je geen leuk onderwerp? We hebben allemaal wel eens nood aan wat nieuwe inspiratie, maar dan moet je die ook kunnen vinden. Hieronder staan 5 manieren om op nieuwe ideeën te komen.

1. Geniet van de natuur


Uit de natuur kan je heel wat inspiratie halen. Je kan ervoor kiezen om een wandeling te maken in de buurt. Zorg ervoor dat je een route neemt die zowel door de stad gaat als door een park. In de natuur kom je tot rust,de stad daarentegen is heel wat drukker. Als je wandelt let dan op affiches of posters, want ook dit brengt je op nieuwe ideeën. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een wandelroute te nemen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Zo kom je terecht in een volledig nieuwe omgeving, wat nieuwe inspiratie met zich meebrengt. Vergeet geen notitieboekje mee te nemen, dan kan je alles onmiddellijk neerpennen.

2. Speel een spel


Ontspanning is de sleutel tot nieuwe inspiratie. Nodig een aantal mensen uit om een gezelschapsspel te spelen. Je kunt niet alleen ideeën halen uit de gesprekken met anderen, maar ook uit het spel zelf. Zowel offline als online spelletjes zijn een goede bron voor inspiratie. Zo kan je bijvoorbeeld online roulette spelen. Het zal je verbazen hoeveel ideeën je bedenkt als je je ontspant. Daarnaast zijn er heel wat websites waar je inspiratie op kan terugvinden.

3. Meditatie


Stress zorgt ervoor dat je energielevel zakt. Wanneer je moe bent, zal je brein ook niet optimaal werken en is het moeilijker om op nieuwe ideeën te komen. Met enkele simpele meditatie oefeningen kan je dit niveau snel omlaag brengen. Een van de vele voordelen van deze oefeningen is een verhoogd concentratieniveau. Daarnaast helpt het om zowel lichamelijk als mentaal te ontspannen.

4. Stap uit je comfortzone


Wanneer je elke dag hetzelfde doet wordt jouw brein niet meer gestimuleerd. Stap daarom af en toe eens uit je comfortzone, probeer eens iets nieuw. Je kan bijvoorbeeld eens een nieuwe techniek toepassen bij het schrijven van gedichten. Je kan het ook over een andere boeg gooien en eens gaan skydiven of op reis gaan. Door nieuwe avonturen aan te gaan en nieuwe ervaringen te beleven, krijg je meer inspiratie.

5. Netwerken


Bouw een netwerk uit met andere artiesten, kunstenaars of schrijvers. Je kan het werk dat je maakt delen met het netwerk. Zo kunnen jullie elkaar inspireren en op ideeën brengen. Daarnaast kan jullie ook tips & tricks met elkaar delen.

Als je deze tips toepast zal je jouw gedicht in no time af hebben. Denk er tot slot aan dat je overal inspiratie uit kan halen als je je ogen en oren maar opent.

Meer nieuwsberichten

De vijf beste boeken van 2020

Niets beter dan tijdens de winterdagen lekker op de bank te zitten met een goed boek. Te druk? Laat...   Lees verder »

Doen jullie mee met onze Sinterklaas Gedichtenwedstrijd?

<img src="/static/images/competition.png" style="max-width: 100%;"> Hallo lieve mede-dichters, <i>...   Lees verder »

Hoe werkt poker en waarom is dit zo’n populair spel?

Al jaren behoort poker tot de populairste spellen binnen casino’s. Het spel wordt echter niet uits...   Lees verder »

Kunnen cannabis en marihuana van jou een betere dichter maken?

Enkele van de beroemdste gedichten werden geschreven door dichters die stimulerende middelen gebruik...   Lees verder »

Het leven van een instagram influencer

Het leven van een instagram influencer is te vangen in een groot aantal video?s en foto?s. Zorgvuldi...   Lees verder »

Bekijk alle berichten »