1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

De vijf beste boeken van 2020

Monday, 16 November 2020 om 10:02

Niets beter dan tijdens de winterdagen lekker op de bank te zitten met een goed boek. Te druk? Laat meer lezen alvast een voornemen zijn voor het jaar 2021. In dit artikel helpen we je alvast op weg met de beste boeken uit verschillende boekengenres die je moet lezen in 2020 Veel leesplezier!

Sapiens van Yuval Noah Harari


Israelisch historicus Yuval Noah Harari schetst in dit boek een kleine geschiedenis van de mensheid, maar laat je niet door de titel en het onderwerp afschrikken. Het complexe verhaal van de mensheid wordt op een ongelofelijk mooie manier verteld, die makkelijk te volgen is. Het boek was dan ook een gigantische bestseller: het werd meer dan twaalf miljoen keer verkocht en naar meer dan 50 talen vertaald. Het boek werd sterk opgehemeld door niemand minder dan Barack Obama, Bill Gates en Mark Zuckerberg. Als je het nog niet gelezen hebt, wordt dat hoog tijd.

De doden praten van Werner Jacobs en José Masschelin


Silent Witness en CSI, maar dan in het echt. De doden praten, tenminste als je een goede luisteraar bent. Zij vertellen ons alles over henzelf: vanwaar ze komen, hoe ze leefden, hoe ze stierven, en uiteraard, wie hen doodde. Een schedel, een skelet, een verbrand kaakbeen: Vlaanderens meest prominente forensisch patholoog Werner Jacobs kan er alles uit lezen. Want, zoals hij zelf zegt: ‘Doden verbergen nooit de waarheid. En ze liegen nooit. Ik laat ze spreken, een laatste keer.’ Echte verhalen over moord en misdaad, confrontaties met de donkerste en meest angstaanjagende aspecten van het menselijk gedrag.

12 regels voor het leven van Jordan B. Peterson


Dit boek is zowel nationaal als internationaal een absolute bestseller. Het beschrijft twaalf levenslessen als medicijn tegen alle chaos in je leven. Psycholoog Jordan B. Peterson is een meester in het verzoenen van oude wijsheden met sociologische kennis en werenschappelijke bewijzen. Het resultaat is een must-read van de bovenste plank. Zo legt hij ons in het boek bijvoorbeeld uit waarom je skatende jongens en meisjes beter met rust laat, wat voor vreselijk lot critici te wachten staat en waarom je een kat altijd moet aaien als je er één tegenkomt op straat.

Gezond eten, gezond ouder worden van Eric De Maerteleire


Iedereen wil graag gezond oud worden. Maar hoe doe je dat? In Gezond eten, gezond ouder worden, beschrijft Eric De Maerteleire op basis van recent wetenschappelijk onderzoek de invloed van voeding en andere factoren op het verouderingsproces en vertelt hij wat je kunt doen om gezond(er) oud(er) te worden. Je maakt kennis met nieuwe begrippen die een cruciale rol spelen bij veroudering: telomeren, epi genetica, oxidatieve stress, fagocytose, het microbioom...
Je krijgt antwoorden op vragen als: Wat is de invloed van levensstijl en erfelijkheid op onze levensverwachting? Kunnen we aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer, parkinson, osteoporose en auto-immuun ziekten gunstig beïnvloeden via voeding? Wat zijn de grootste problemen met ons westers voedingspatroon? Wat is de ideale verhouding eiwitten-koolhydraten-vetten in ons menu en waarom zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen zo belangrijk? Elk hoofdstuk wordt afgesloten met haalbare, praktische aanbevelingen. Gezond eten, gezond ouder worden is een bijzonder boeiend boek dat je even stil doet staan bij onze levensstijl en je aanspoort om beter en gezonder te gaan leven, simpelweg door kleine dingen te veranderen.

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman


Volgens de Westerse cultuur waren mensen doorheen de geschiedenis beesten, egoïsten, verdorven wezens. Bregman ontkracht dit volledig in zijn nieuwste boek, met inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie. 'De meeste mensen deugen' is revolutionair en herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst. Bregman laat zien dat we niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede en zo'n boodschap kunnen we allemaal wel gebruiken.
Genoeg van die zware dike pillen? Lees hier dan meer over de beste e-readers die een ultieme leeservaring geven terwijl je alle boeken op 1 locatie hebt. Checko heeft ze voor je op een rij gezet.

Meer nieuwsberichten

Doen jullie mee met onze Sinterklaas Gedichtenwedstrijd?

<img src="/static/images/competition.png" style="max-width: 100%;"> Hallo lieve mede-dichters, <i>...   Lees verder »

Hoe werkt poker en waarom is dit zo’n populair spel?

Al jaren behoort poker tot de populairste spellen binnen casino’s. Het spel wordt echter niet uits...   Lees verder »

Kunnen cannabis en marihuana van jou een betere dichter maken?

Enkele van de beroemdste gedichten werden geschreven door dichters die stimulerende middelen gebruik...   Lees verder »

Het leven van een instagram influencer

Het leven van een instagram influencer is te vangen in een groot aantal video?s en foto?s. Zorgvuldi...   Lees verder »

De Gedichtenwedstrijd zit er op!

Na een klein technisch foutje, is het Cupido toch gelukt om de stemmen te tellen en een winnaar te k...   Lees verder »

Bekijk alle berichten »