1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Besparen op vaste lasten kun je leren

Tuesday, 24 September 2019 om 07:46

Iedereen kent het wel, het ene- na de andere bedrag dat maandelijks van je bankrekening wordt afgeschreven. Soms komt het net even niet goed uit, waardoor je al gauw in de financiele problemen terecht kan komen. Gelukkig is dat vanaf vandaag verleden tijd, want er zijn altijd mogelijkheden om te besparen op je vaste lasten!

Energierekening


Voordat je jezelf aanmeld bij een energieleverancier zoals Nuon, Essent, Oxxio enzovoort, moet energieprijzen vergelijken bovenaan je lijstje staan. Wanneer dit eenmaal achter de rug is en je hebt de voordeligste energieleverancier gevonden, is het tevens van belang om goed om te gaan met het energieverbruik in huis.

Internet en tv


Ook kun je jezelf en je portemonnee een hoop goed doen als je weet hoe je bespaart op internet en televisie kosten. Vaak betaal je voor een alles-in-een-pakket al snel meer dan ?50 per maand. Hier zijn een aantal tips:
- Kies het juiste abonnement: het is onder meer zonde om te betalen voor een hoge snelheid internet als je het toch niet nodig hebt. Hetzelfde geldt voor het hebben van meer dan 100 tv-zenders. Waarom meer als je toch alleen maar NOS, RTL Late Night, voetbal en Xite kijkt?
- Kijk tv via internet als je hier de apparatuur voor hebt. Er zijn meerdere internetdiensten (Ziggo GO, NLziet, Nederlandtv.nl etc.) die dit aanbieden zodat je op je mobiel, laptop of tablet gewoon tv kunt kijken.
- En ook hier geldt: vergelijk de prijzen van meerdere alles-in-1-providers.


Boodschappen


Je merkt het waarschijnlijk wat meer als je met meer mensen in huis woont, maar toch tikken de kosten van boodschappen echt wel aan op je bankrekening. Een aantal tips om deze zo laag mogelijk te houden:
- Zoek naar aanbiedingen van producten die lang houdbaar zijn of die je in kunt vriezen. Maak een voorraadje aan en je zult al snel merken dat je geld aan het besparen bent.
- Let goed op houdbaarheidsdata van producten. Soms denk je dat het verstandig is om grote verpakkingen te kopen, terwijl je dat vaak niet eens op krijgt.
- Maak een boodschappenlijstje, zodat je niet op gevoel dingen gaat kopen en bij thuiskomst ziet dat je een product eigenlijk nog had.

Verzekeringen


Voor je het weet zit je al gauw vast aan meerdere verzekeraars, terwijl je in wezen niet eens alle verzekeringen nodig hebt. Naarmate de tijd vordert, verandert ook de markt en dus de prijzen van de verzekeraars. Het is dus erg belangrijk om regelmatig je polissen te checken.

Meer nieuwsberichten

Over energie en elektriciteit

Iedereen verbruikt energie en elektriciteit, de een verbruikt meer dan de ander. De meest gunstige e...   Lees verder »

Gedichten met auto's

Gedichten met auto's lijken steeds populairder te worden. Logisch, aangezien auto's op dit moment he...   Lees verder »

Rozen verwelken, auto's vergaan

Hoewel jij je vaak onaantastbaar waant in je auto, rustig cruisend door het Nederlandse landschap, b...   Lees verder »

De Gedichtenwedstrijd zit er op!

Allereerst een bedankje vanuit het gehele team van 1001gedichten.nl. Wij hebben enorm genoten van he...   Lees verder »

Gedichtenwedstrijd: breng je stem uit!

De gedichtenwedstrijd zit er bijna op. Vanaf nu zijn de inzendingen gesloten. We hebben jullie inges...   Lees verder »

Bekijk alle berichten »