1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Over energie en elektriciteit

Thursday, 29 August 2019 om 08:10

Iedereen verbruikt energie en elektriciteit, de een verbruikt meer dan de ander. De meest gunstige energieleverancier kan hierdoor per huishouden verschillen. Het is zaak om dit goed uit te zoeken, het is zonde als je jaarlijkse veel centen in de prullenbak gooit. Het leven is al duur zat! Houdt goed in de gaten wanneer je contract afloopt, als je dit niet doet kun je hogere tarieven gaan betalen. Deze hogere tarieven worden ook wel variabele tarieven genoemd. Als je contract is afgelopen kun je twee dingen doen: je verlengd je contract bij je huidige energieleverancier of je stapt over naar een andere energieleverancier.

Wanneer stap je over naar een andere energieleverancier


Er zijn verschillende redenen voor overstappen energie. Als jouw contract afloopt zul je nog steeds stroom en gas ontvangen van de desbetreffende leverancier. Dit zijn de variabele tarieven welke hierboven al eerder zijn genoemd. Dit kan een reden zijn om over te stappen op een andere energieleverancier, soms bieden andere leveranciers welkomstkortingen aan. Het is van te voren belangrijk de verschillende leveranciers te vergelijken. Dit kan gemakkelijk doen via het internet. In principe kun je elk jaar gebruik maken van welkomstkortingen, dit kan alleen als je minimaal een jaarcontract hebt gehad bij een andere leverancier. Ben jij tevreden over jouw huidige energieleverancier, neem dan contact op en sluit een nieuw contract af. Het voordeel van een nieuw contract afsluiten is dat je weet waar je aan toe bent.

Ik wil overstappen, maar hoe?


Als jij enthousiast bent geworden van de welkomstkortingen of als je gewoonweg niet tevreden bent met je energieleverancier, kun je eenvoudig overstappen. Als eerste zul je verschillende aanbieders moeten vergelijken. Vergelijken kun je alleen als je inzicht hebt in jouw energieverbruik. Ga naar een vergelijkingssite en vul als eerste je verbruiksgegevens in. Je verbruiksgegevens staan op de laatste jaarrekening, dit is een soort jaaropgave. Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld kun je verschillende aanbieders vergelijken, het is hierbij belangrijk rekening te houden met jouw woonregio. Heb je een geschikte leverancier gevonden? Neem dan direct contact op zodat je snel een contract kunt afsluiten. Als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met de desbetreffende leverancier.

Meer nieuwsberichten

Gedichten met auto's

Gedichten met auto's lijken steeds populairder te worden. Logisch, aangezien auto's op dit moment he...   Lees verder »

Rozen verwelken, auto's vergaan

Hoewel jij je vaak onaantastbaar waant in je auto, rustig cruisend door het Nederlandse landschap, b...   Lees verder »

De Gedichtenwedstrijd zit er op!

Allereerst een bedankje vanuit het gehele team van 1001gedichten.nl. Wij hebben enorm genoten van he...   Lees verder »

Gedichtenwedstrijd: breng je stem uit!

De gedichtenwedstrijd zit er bijna op. Vanaf nu zijn de inzendingen gesloten. We hebben jullie inges...   Lees verder »

Fanatiek dichter tot laat in de avond? Zo houd je jouw energieverbruik laag

Ben jij een fanatiek dichter die tot laat in de avond werkt? Dan is het verstandig dat je dit artike...   Lees verder »

Bekijk alle berichten »