1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Rozen verwelken, auto's vergaan

Friday, 26 July 2019 om 12:12

Hoewel jij je vaak onaantastbaar waant in je auto, rustig cruisend door het Nederlandse landschap, ben jij dat bepaald niet. In je auto ben je zeer kwetsbaar en dat hoeft helemaal niet aan jezelf te liggen. Het ongeluk zit in het verkeer namelijk nog steeds in dat kleine hoekje.

Al heel snel veel schade aan je auto


Rozen verwelken, auto's vergaan. Zeker de hedendaagse auto, waaraan door de gebruikte materialen al heel snel heel veel schade kan ontstaan. Een auto kan tegenwoordig niet tegen een stootje. Het materiaal is zeer kwetsbaar zoals jij als chauffeur dat ook bent. In het verkeer sluit je alle risico's uit. De gordel gaat om, de telefoon uit. Jij focust je volledig op de weg en hebt je kinderen die achterin zitten ook in de gordel. Jij bent veilig bezig tot een auto van links niet oplet en je raakt. Met andere woorden: je kunt zelf nog zo goed opletten, als een ander dat niet doet dan is je auto zo vergaan. Als een roos geknakt.

Autoverzekering is verplicht


Wat je in elk geval altijd moet doen is je auto goed verzekeren. Het afsluiten van een verzekering is inderdaad een kwestie van moeten, want het is bij wet verplicht Rijd je zonder verzekering dan krijg je een boete en wat als er dan een ongeluk gebeurt? Dan draai je dus zelf op voor alle kosten. In Nederland is het verplicht om je auto in elk geval WA verzekerd te hebben. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Als jij een ongeval veroorzaakt, dan wordt de schade aan de tegenpartij vergoed. Je eigen schade niet. Dergelijke verzekeringen sluit je vaak af voor de wat oudere auto's.

Kies je de goedkoopste verzekering of die met de beste dekking


Met WA beperkt casco is ook je eigen voertuig verzekerd, ook tegen bijvoorbeeld brand. Deze verzekering is iets duurder dan de goedkope WA-verzekering. Heb jij een dure, nieuwe auto? Dan sluit je altijd een allrisk verzekering af. Dan ben je verzekerd voor schade aan je auto, wie die schade dan ook veroorzaakt heeft. Ook al heb je dus zelf iets geraakt. Een allriskverzekering is de duurste verzekering met de beste dekking. In de wetenschap dat auto's vergaan sluit je dus de beste autoverzekering af. Je kunt kiezen voor de goedkoopste, maar ook voor die verzekering die de beste prijs- kwaliteitsverhouding biedt. Check site van Hoy Hoy om de autoverzekering van aanbieders met elkaar te vergelijken.

Meer nieuwsberichten

De Gedichtenwedstrijd zit er op!

Allereerst een bedankje vanuit het gehele team van 1001gedichten.nl. Wij hebben enorm genoten van he...   Lees verder »

Gedichtenwedstrijd: breng je stem uit!

De gedichtenwedstrijd zit er bijna op. Vanaf nu zijn de inzendingen gesloten. We hebben jullie inges...   Lees verder »

Fanatiek dichter tot laat in de avond? Zo houd je jouw energieverbruik laag

Ben jij een fanatiek dichter die tot laat in de avond werkt? Dan is het verstandig dat je dit artike...   Lees verder »

Priveberichten en Foto's bij gedichten!

Nadat gister de mogelijkheid is toegevoegd om andere leden een privebericht te sturen is het vanaf v...   Lees verder »

Gedichtenwedstrijd!

1001Gedichten.nl organiseert voor alle leden een gedichtenwedstrijd met leuke prijzen! Elk lid ma...   Lees verder »

Bekijk alle berichten »