1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Bordeauxreeks 39 - Tegen de keer

Bordeauxreeks 39 - Tegen de keer

Omschrijving:
Wie ooit de concertina van Herman Coenen gehoord heeft, vergeet dat nooit: schrijnende zonnestraalmuziek door het grijze sop. En zo is ook zijn poëzie, zonder denderende taalbuitelingen tekent zij haarfijn op waar anderen aan voorbijgaan. Een golflengte die als een engel dwars door marmer gaat. Haarscherpe observaties die bewogen worden en ontroeren.

Deze poëziebehoeder weet hoe de bomen heten, hij spreekt met de vogels in de tuin. Zijn verzen zetten de tijd stil, reiken de hand, tonen hoe het zichtbare mystiek is van nature. 'Ergens op de hoge zee van de tijd' durft hij miniaturend proza tussen zijn gedichten te weven, prangende jeugdherinneringen universeel te maken.

Dit is het verzet van de schoonheid, van poëzie en muziek die als twee geliefden bij de branding verstillen en zo 'tegen de keer' gaan. Die tederheid, groot in het kleine, is in deze armoedige tijd van kaalslag en machtsvertoon subversief, een steentje in de kous van de coole oppervlakkigheid. Troubadour van Tilburg, bespeel ons hart!

Peter Holvoet-Hanssen

Auteur(s):
Herman Coenen

EAN:
9789491034879

12,90
Bestellen bij bol.com

Willekeurige gedichtenbundels


Vurige tongen

Vurige tongen

Omschrijving:
...

Auteur(s):
Jef Rademakers

Verzamelde gedichten

Verzamelde gedichten

Omschrijving:
...

Auteur(s):
Hans Faverey


Ik heb de liefde lief

Ik heb de liefde lief

Omschrijving:
Veelal is het de liefde, de ontdekking van een ziel in andermans ogen, die ons aan het dichten zet – in welke gedaante die liefde zich ook aan ons voordoet. In deze bundel verzamelde dichter Willem...

Auteur(s):
Willem Wilmink

Soefies en transgenders

Soefies en transgenders

Omschrijving:
De Pakistaanse transgender Inaya vroeg in 2017 asiel aan in Nederland nadat haar vader haar uit eerwraak dreigde te vermoorden. Zowel de cultuur als de religie accepteert deze zondaars niet. Toch in d...

Auteur(s):
Wilma van der Maten


« Bekijk alle gedichtenbundels