1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Stella A-Z

Stella A-Z

Omschrijving:
Ik zie het kind in de baan van de wielen staan. Het kind met de dood in de ogen. Dat beeld strijdt om voorrang met het beeld van Stella, mijn dochtertje. Het is als kinderen die elkaar in een grimmig spel van de top van de heuvel proberen af te duwen. Alsof er daar geen plaats zou zijn voor twee. 'Stof zijt ge en tot stof zult ge wederkeren.'
Het begon allemaal zo mooi. Een in zichzelf gekeerde man krijgt een vriendin. Het gelukkige koppel krijgt een kind. Dat verandert hun hele leven. Het kind huilt veel, maar de ouders houden van Stella. Hun hart breekt als de kleine onverwacht overlijdt. Een tijd van verdriet en van grote spanning breekt aan. De tragische dood van Stella en de verbijsterende oorzaak van haar overlijden zorgen voor verwijdering. Een scheiding is een feit. Pas een hele tijd later lijkt er weer plaats voor geluk. De vader krijgt een nieuwe relatie. Kan hij nog wel gelukkig zijn? Waarom kan hij niet echt rouwen als de dochter van zijn nieuwe vriendin ook onverhoeds overlijdt?
Stella A-Z is een aangrijpend verhaal. Er is een onderhuidse spanning voelbaar die steeds krachtiger wordt. Niet voor niets werd het boek bij de Libelle Spannende Verhalenwedstrijd beoordeeld als één van de beste twintig inzendingen. Hoe zal het verhaal eindigen? Zeker is dat het einde een schok teweeg zal brengen.
* * *
Johan Zonnenberg werd in Den Haag geboren, vlakbij het strand. Een deel van zijn jeugd bracht hij echter door in Canada. Hij heeft een uitgebreide ervaring als leraar Engels en als leerling- en docentbegeleider. Daarnaast is hij coördinerend auteur van educatieve uitgaven. Eerder schreef hij informatieve boeken, maar ook verhalen en gedichten.
Met zijn verhalen won hij verschillende prijzen, zoals de eerste prijs Natuur en muziek in 2003 en de Monologenprijs in 2007. Een gedicht van hem werd in 2007 genomineerd voor de Nieuwegeinse Literatuurprijs.
In 2010 was hij een van de prijswinnaars van Het Beste Manuscript met Januskop, een roman voor jongvolwassenen. Zijn 8+kinderboek Frank verscheen in 2012.
In 2013 won hij de 1e prijs van de Gerard Vermeersch monologen-schrijfwedstrijd met de monoloog Zien in het donker en de Hendrik Prijs-prijs beste kortverhaal met De geur van oude gerbera's. In 2014 werd hij winnaar van de Paul Harland Debutantenprijs voor Fantastiek met de vertelling ZeroKelvin. Met Legoland werd hij genomineerd voor het beste reisverhaal Boekenweek 2014.

Auteur(s):
Johan Zonnenberg

EAN:
9789490767716

16,95
Bestellen bij bol.com

Willekeurige gedichtenbundels


Regen Kun Je Ruiken

Regen Kun Je Ruiken

Omschrijving:
<p><b>Regen kun je ruiken</b> <i>Schilderijen en gedichten</i></p> <p>Een ontroerend boek met 20 schilderijen en gedichten van leerlingen van De Spanker in Kampen. Op deze VSO/MLK-school wordt veel...

Mijn Beste Wensen

Mijn Beste Wensen

Omschrijving:
Mijn beste wensen Inspiratie voor kerst en nieuwjaar Kerstkaarten schrijven is een jaarlijkse traditie die vlot standhoudt in het e-tijdperk. Het blijft sympathiek om je vrienden, familie, buren en ke...

Auteur(s):
Majke Jongen


Gedichten 1960-1970 - bernlef

Gedichten 1960-1970 - bernlef

Omschrijving:
...

Auteur(s):
J. Bernlef

Dit Uitzicht

Dit Uitzicht

Omschrijving:
Dit uitzicht, Rutger Koplands zevende bundel, verscheen in 1982 en beleefde acht drukken voordat hij in 2006 werd opgenomen in Verzamelde gedichten. Hij bevat de volgende (afzonderlijke en clusters va...

Auteur(s):
Rutger Kopland


« Bekijk alle gedichtenbundels