1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Geen Dag Zonder Liefde

Geen Dag Zonder Liefde

Omschrijving:
‘Het is niet en nooit genoeg.’
Onder dit motto van Remco Campert verzamelde Eddy van Vliet 365 gedichten rond de liefde in al haar facetten. Van de verliefdheid tot de onverschilligheid, van de passie tot de haat, van Eros tot Thanatos en de vele tussenstadia die onder de noemer liefde vallen.
Liefde definiëren is onmogelijk. De duizenden gedichten die aan haar gewijd zijn, doen alle een poging. Ieder afzonderlijk mislukken zij in hun opzet. Samen slagen zij erin om de liefde in haar totaliteit te omschrijven, om haar wezen te doorgronden.
In afwachting van wat Homero Aridjis ooit het ‘duizendjarig rijk van de liefde’ noemde, biedt 'Geen dag zonder liefde' een keuze uit de voorbije honderd jaar Nederlandstalige liefdespoëzie.
Geen dag zonder liefde, en geen dag zonder liefdesgedicht.
Eddy van Vliet (1942-2002) publiceerde sinds 1964 een elftal dichtbundels, waaronder 'Jaren na maart' (1983), 'De Binnenplaats' (1987), 'De toekomstige dief' (1991), 'Zoals in een fresco de kleur' (1996) en 'Vader' (2001).
Van Vliets poëzie werd door Benno Barnard gebloemleesd in de prestigieuze reeks Dichter van Nu (1992), uitgegeven door het Poëziecentrum.
Zijn werk werd bekroond met onder meer de Jan Campertprijs (1975) en de Driejaarlijkse Staatsprijs voor Poëzie (1989).
In 2001 verscheen de derde druk van succesrijke bloemlezing 'Tussen droom en daad' (Poëziecentrum, 1998).

Auteur(s):
Eddy Van Vliet

EAN:
9789056550387

12,25
Bestellen bij bol.com

Willekeurige gedichtenbundels


Campen, Lied in de nacht

Campen, Lied in de nacht

Omschrijving:
God geeft ons veel moois, de kleurenpracht van het avondrood, het palet van de regenboog. Toch kan het leven soms ineens kleurloos zijn, als een loodgrijze lucht of zelfs zwarte nacht. Maar er is éé...

Auteur(s):
Coosje van Campen

De Adem Van God

De Adem Van God

Omschrijving:
Dit product is Nieuw...

Auteur(s):
Inge Lievaart


Einde En Begin

Einde En Begin

Omschrijving:
Wis³awa Szymborska is een van de meest gelezen én meest gelauwerde dichters van deze tijd. Einde en begin. Verzamelde gedichten omvat de vertaling van vrijwel alle gedichten die ze sinds 1957 heeft...

Auteur(s):
Wislawa Szymborska

Zonder verbeelding geen tuin

Zonder verbeelding geen tuin

Omschrijving:
De tuin heeft altijd en overal dichters geïnspireerd. Misschien is de poëzie wel gelijk met de tuin ontstaan. Denk maar aan het scheppingsverhaal of aan Salomons Hooglied. Tuinen, bloemen en bomen s...

Auteur(s):
Paul Geerts


« Bekijk alle gedichtenbundels