1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Wim Zaal

Wim Zaal Volledige naam: Willem Philippe Maria (Wim) Zaal
Geboren: 14 augustus 1935

Willem Zaal is erg bekend vanwege zijn carrière bij Elsevier. Hier was hij literair redacteur. Daarnaast was hij ook algemeen journalist, letterkundige essayist en recensent. Hij had vooral veel interesse in buitenbeentjes. Zo schreef hij over onbekende schrijvers van de Nederlandse literatuur in ‘Nooit van gehoord: Stiefkinderen van de Nederlandse beschaving’. Daarnaast vond hij het leuk de ongelukkige momenten uit de carrières van bekende schrijvers uit te lichten. Denk dan aan Vondel, Marsman, Achterberg en Vermwey. Hij bundelde de slechtste gedichten van deze vier in ‘Bar en Boos’.

Over Italië

Willem Zaal heeft een passie voor alles wat met Italië te maken heeft. Hij is er diverse malen op vakantie geweest en schreef drie boeken over de stad Rome. Daarbij heeft hij een reisboek met de titel ‘Een tik van Italië’ geschreven. Dit reisboek wordt als een van de leukste reisboeken over Italië gezien omdat Willem Zaal ingaat op alle plaatsen die niet al te bekend zijn onder de meeste mensen. Daarbij vertelt het boek niet enkel wat er ergens te zien en doen is, maar ook hoe je zelf leuke plaatsjes kunt ontdekken. Willem Zaal gaat dus in op hoe je kunt reizen: ga efficiënt met je tijd om en verplaats je effectief!

Gedichten van Willem Zaal

Als dichter is Willem Zaal niet al te bekend. Vanwege zijn brede kennis is het echter zeer interessant om zijn gedichten eens te bestuderen. Hij heeft in totaal vier bundels gepubliceerd, waarvan de laatste in 1985. Hoewel Willem Zaal gebruik maakt van de traditionele poëtische middelen, weet hij zijn lezers toch regelmatig te verrassen. Ook was hij voor zijn tijd zeer vooruitstrevend in het beschrijven van de homo-erotiek.