1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Tom van Deel

Tom van Deel Volledige naam: Tom van Deel
Geboren: 21 februari 1945

Dichter T. Van Deel is veel meer dan dat, hij is bovendien Neerlandicus, bloemlezer, recensent, redacteur en essayist. Wat dat betreft is hij heel duidelijk van meerdere markten thuis en zorgt hij er daarmee voor dat een steeds groter publiek hem leert kennen. In de periode tussen 1972 en 2002 heeft hij in zestien verschillende jury’s gezeten en heeft hij in totaal 32 keer een prijs uitgereikt. Ook heeft T. Van Deel meegewerkt aan de Nieuwe Bijbelvertaling voor de psalmen. Wat dat betreft laat hij graag op een aantal verschillende terreinen van zich horen.

Meer dan 150 gedichten

In de gedichten die T. Van Deel zelf schrijft gaat het onder andere over de eksters en de slakken in de natuur, maar ook om de wand van het aquarium en bijvoorbeeld oude dames die over straat lopen. Wat dat betreft gaat hij in zijn werk meerdere kanten op en zorgt hij er daarmee voor dat het niet één thema is dat eigenlijk altijd centraal staat. In plaats daarvan laat hij in de diverse werken die hij heeft uitgebracht zien dat hij een interesse heeft voor zowel tekenen als beeldende kunst en daarnaast natuurlijk de natuur. In totaal heeft hij reeds meer dan 150 gedichten geschreven en behoort T. Van Deel tot de moderne dichters van deze tijd.Interview

In een interview met Piet de Moor gaf T. Van Deel een keer aan dat hij op zoek is naar elementaire beelden, om iedere keer opnieuw een versje samen te kunnen stellen. Hij ziet de titel daarbij over het algemeen als de spijker, die hij kan gebruiken om het versje aan te hangen. Het is een unieke manier van werken, die ervoor zorgt dat T. Van Deel iedere keer weer verder uit kan bouwen en hij zich niet gebonden hoeft te voelen aan bepaalde thema’s in zijn werk.