1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Thei Ramaekers

Thei Ramaekers Volledige naam: Thei Ramaekers
Geboren:

In de boekenkast van Thei Ramaekers zijn een honderdtal bundels te vinden. Deze bundels heeft hij bijna allemaal meerdere keren gelezen. Voor Thei is poëzie bijna een levensvorm te noemen. Hij kan er zijn emoties in kwijt. Voor hem is poëzie een universele taal, waarin hij zich helemaal thuis voelt.

Meer dan poëzie

Pas in 2003 debuteerde Thei Ramaekers met een eigen dichtenbundel genaamd ‘Een dag beginnen’. Hiervoor was hij docent en een tijd lang beeldend kunstenaar. Als kunstenaar werkte hij met metalen objecten en zette hij glas in lood. Daarnaast schreef Thei ook toen al verhalen, columns en gedichten. Het was voor hem lastig met zijn poëzie naar buiten te komen. Als student las hij al veel literatuur, maar hij had toen nog maar weinig met rijmschema’s en sonnetten. Hij vond de dichtvormen te ver van de realiteit staan. Pas toen Thei Rameakers gedichten tegen kwam die niet vormvast waren, ging hij zich in de poëzie verdiepen. In zijn eigen gedichten komen vooral persoonlijke gebeurtenissen aan bod. Schrijven was voor Thei een manier om alles wat er om hem heen gebeurde te omschrijven. Zijn pen en inkt zorgden voor standvastigheid in het leven.

De bundels van Thei Ramaekers

Behalve ‘Een dag beginnen’ heeft Thei Ramaekers nog een tweede gedichtenbundel uitgebracht. Deze bundel draagt de naam ‘Er gaat veel goed’. Enkele werken hieruit eindigden in de Top 20 van de Turing Gedichtenwedstrijd.