1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Ruben Gogh

Ruben Gogh Volledige naam: Ruben van Gogh
Geboren: 22 februari 1967

Ruben van Gogh noemt zijn gedichten zelf ‘gebeurende poëzie’. Hij staat onder andere bekend als bloemlezer, waarin hij zijn eigen gedichten voordroeg en er daarmee voor zorgde dat een relatief groot publiek hiermee in aanraking kon komen. Hij spreekt veel voor kleine gezelschappen, maar geeft aan de andere kant ook workshops voor een ieder die interesse heeft in het schrijven van gedichten en poëzie. Hij is onder andere actief bij de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht en laat daarmee zien verder te willen gaan dan alleen het schrijven van zijn eigen gedichten en bundels.

Jongere generatie

Ruben van Gogh behoort tot een jongere generatie binnen de moderne dichters van Nederland, iets dat we onder andere terug kunnen zien in de thema’s die hij gebruikt. Het zijn daarnaast de herhalingen en het ritme die ervoor zorgen dat de gedichten goed blijven hangen bij het publiek dat hij hiermee aanspreekt. Ook zitten de gedichten veelal op een filmische manier in elkaar en kunnen we er elementen van de televisie en zelfs het internet in terugvinden. Hij staat vooral bekend om de moderne gedichten die hij heeft gebundeld, naast de bloemlezing ‘Sprong naar de sterren’ die hij gaf.

Van liefde tot ruimtereizen

Wat betreft de thema’s en onderwerpen die Ruben van Gogh aansnijdt schiet het werkelijk alle kanten op. Het kan bij hem gaan over het mooie van de liefde, maar ook over ruimtereizen en telecommunicatie. Daarnaast komen de tweelingen regelmatig terug, maar gaat het ook regelmatig over de waan van de dag. Zelfs een zoekmachine speelt een rol in een van de gedichten en aan de andere kant snijdt hij gerust de belevenissen van de rode bloedlichaampjes aan. Een ieder die houdt van verschillende gedichten over uiteenlopende onderwerpen doet er uitstekend aan er eens een bundel van Ruben van Gogh bij te pakken.