1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Rikkert Zuiderveld

Rikkert Zuiderveld Volledige naam: Rikkert Zuiderveld
Geboren: 5 februari 1947

Rikkert Zuiderveld werd geboren als zoon van onderwijzers. Via zijn ouders kwam hij al snel in contact met muziek en taal. Toen hij op de middelbare school les kreeg begon hij zelf met het schrijven van gedichten en liedjes. Later ging hij geschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Hier kwam Rikkert Zuiderveld in aanraking met Jop Pannekoek (een Nederlands regisseur en maker van televisieprogramma’s). Via Jop kreeg hij een contract met de platenmaatschappij Philips. Daarnaast leerde hij Elly Nieman kennen, die later zijn vrouw zou worden. De twee trouwden in 1968 en kregen samen drie kinderen.

Muzikant

Als muzikant was Rikkert Zuiderveld vrij succesvol. Hij bracht zijn eerste plaat ‘Achter Glas’ uit in 1967. Dit album bestond uit 12 nummers, waarbij Rikkert Zuiderveld zowel gitaar speelt als zingt. Later ging hij samen met zijn vrouw Elly Nieman muziek maken. Samen hebben ze tussen 1969 en 2008 ruim vijftig (!) albums uitgebracht. Hun muziek is vooral bekend onder Christelijke Nederlanders die in deze periode kind waren. Momenteel treden ze nog steeds op en in 2007 is er een bundel van hun beste nummers uitgebracht.

Gedichten

Hoewel Rikkert Zuiderveld al lang een passie voor taal had uitte hij deze passie enkel in de lyrics van zijn muziek. Pas rond 2000 begon Rikkert Zuiderveld met het schrijven van gedichten. Uiteindelijk bracht hij in 2005 zijn eerste gedichtenbundel ‘Van rococo tot roekoekoe’ uit. Op dit moment zijn er naast dit werk nog vier andere bundels van Rikkert Zuiderveld te koop. Bovendien zijn er nog regelmatig gedichten van hem te horen op Radio 1 en televisie (Evangelische Omroep).