1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Pieter Boskma

Pieter Boskma Volledige naam: Pieter Theodorus Boskma
Geboren: 9 mei 1956

Pieter Boskma is een van de dichters die zich op een unieke manier weet te presenteren, door op een opvallende manier te verschijnen en gedichten te schrijven die niet door iedereen direct gewaardeerd worden. Hij probeert te balanceren tussen de poëzie en romankunst en zorgt daarmee voor een interessante combinatie. In zijn bundel ‘De aardse komedie’ vult hij 227 pagina’s, waardoor we wat dat betreft kunnen spreken van een roman. Het is echter een mooie bundel van gedichten, geschreven in strofen. Hierin komen de kunst, de liefde en het leven stuk voor stuk op een mooie manier tot uiting.

Romantisch dichter

Het unieke van Pieter Boskma is dat hij aan de ene kant op een romantische manier gedichten schrijft, terwijl hij aan de andere kant heel dicht bij het aardse weet te blijven en de lezer met de beide benen op de grond houdt. Het gaat soms zelfs wat verder, door op een meer provocerende manier aan de slag te gaan. Een goed voorbeeld hiervan zijn de engelen die masturberen. Daarnaast gaan veel van de gedichten van Pieter Boskma over een bijna mythisch Meisje. Vervolgens neemt ze gewoon de tram op het moment dat ze vervoer nodig heeft.

Diverse thema’s

Pieter Boskma slaagt erin om verschillende thema’s bij elkaar te brengen, ook wanneer ze vooraf niet direct een duidelijke connectie hebben. Hij combineert het neuken met de mystiek, maar ook de liefde met de onthechting. Het is het contrast tussen de verschillende thema’s dat ervoor zorgen dat er unieke gedichten ontstaan, die de aandacht weten te trekken. Nadat in 2008 de partner van Pieter Boskma is komen te overlijden komen ook rouw en verlies steeds vaker terug als thema’s. Hierdoor valt er een opvallende ontwikkeling waar te nemen in de gedichten van Pieter Boskma, zonder dat het contrasterende verloren is gegaan.