1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Mark Boog

Mark Boog Volledige naam: Mark Boog
Geboren: 24 september 1970

Mark Boog maakte in 2000 zijn debuut en was toen pas 30 jaar oud. Het is een dichter uit Utrecht, die onder andere actief is in een schrijverscollectief. Samen brachten ze het tijdschrift ‘Mondzeer en de Reuzenkreeft’ uit, waarin ze de verschillende bundels uit konden brengen. Zijn debuut was ‘Alsof er iets gebeurt’. Hij kreeg hiervoor de C. Buddinghprijs, waardoor zijn naam direct op de kaart stond. Vanaf dat moment heeft hij zich bovendien op een uitstekende manier weten te ontwikkelen.

Het weer

Het valt op dat Mark Boog in veel van zijn gedichten gebruik maakt van uitspraken over het weer en een huis zoals we dat allemaal kennen. Hij schrijft op een haast filosofische manier en zorgt er daarmee voor dat de gedichten veelal een laag bevatten die veel van de lezers er de eerste keer niet uit weten te halen. Bovendien kan hij over het dagelijks leven schrijven op een totaal vernieuwende en bijzondere manier. Hij probeert de illusies van een geliefde zoveel mogelijk te voorkomen. Wat dat betreft zorgt hij voor een unieke manier van schrijven, die veel mensen in hem weten te waarderen.

Luchtige gedichten

Het mooie van de bundels die Mark Boog schrijft is dat hij hier eigenlijk altijd op een luchtige manier mee om weet te gaan. Het lijkt er hierdoor soms op of hij het schrijven als een spel ziet, waarmee hij ervoor probeert te zorgen dat er een licht geheel ontstaat. In de latere bundels van zijn hand zoekt hij het overigens steeds vaker verder van huis. Het zijn dan vooral de stranden en de woestijnen die een belangrijke rol spelen in de gedichten die hij schrijft. Mark Boog heeft wat dat betreft een mooie ontwikkeling door weten te maken en zorgt er daarmee voor dat er diverse soorten gedichten van hem beschikbaar zijn.