1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Marjoleine de Vos

Marjoleine de Vos Volledige naam: Marjoleine de Vos
Geboren: 19 april 1957

Marjoleine de Vos is een ware ondernemer binnen de dichters, aangezien ze geen moment stil kan zitten. Ze onderneemt en ondergaat van alles en zorgt er op die manier voor dat ze steeds weer op een unieke wijze voor de dag kan komen. Ze neem afscheid van alles wat ze heeft opgezet, wordt ouder en knielt niet, zodat ze zowel als dichter, essayist en critica uitstekend uit de voeten kan met alles waar ze zich mee bezig wenst te houden. Ze werkt onder andere voor het NRC Handelsblad, maar laat zich daar aan de andere kant niet door remmen.

Grote publiek

Het grote publiek kent Marjoleine de Vos over het algemeen van de kookcolumns en de poëziebesprekingen die ze plaatst in het NRC Handelsblad. Dit lijkt voor velen het meest belangrijke onderdeel van haar werk, maar ze is op hetzelfde moment bezig met een groot aantal andere zaken. Ze zat bijvoorbeeld in de redactie van het literaire tijdschrift Raster en schreef boeken voor kinderen. Wat dat betreft zit Marjoleine de Vos op een heel veelzijdige manier in elkaar en probeert ze op die manier precies te doen wat ze op dat moment leuk vindt.

Gericht op jongeren

Het is hierbij voor haar van belang om zich voldoende te richten op jongeren, aangezien zij vindt dat ook zij recht hebben op poëzie. Ze heeft al eens aangegeven dat het misdadig zou zijn om dit aan hen te onthouden, aangezien juist zij zich op basis van de poëzie op een uitstekende manier kunnen ontwikkelen. Marjoleine de Vos beschrijdt de eigenaardige Mevrouw Despina, iemand die zelf heeft geen kinderen en daar best wel eens triest over is, maar ze vindt aan de andere kant snel haar levenslust terug en pakt dan weer nieuwe projecten aan. Wat dat betreft is het een vrouw die krachtig te werk gaat, al zou ze het liefst hebben dat alles vanzelf gaat.