1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Maria van Daalen

Maria van Daalen Volledige naam: Maria van Daalen
Geboren: 8 juli 1950

Maria van Daalen is geboren op 8 juli 1950, maar dat neemt niet weg dat ze gebruik maakt van een eigen website. Op de website kunt u onder andere een weblog vinden, maar kunt u ook meer lezen over haar biografie. Dit geeft aan dat ze nog op een zeer moderne manier in het leven staan, ook nu het internet een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven. Naast de gebruikelijke elementen op haar website heeft u bovendien de mogelijkheid om door te klikken naar een ‘rozenkrans’ en het onderdeel over ‘vodou’.

Verschillende poëziebundels

Sinds de jaren ’80 heeft Maria van Daalen een aantal poëziebundels uit weten te brengen. Daarnaast is ze zowel in het binnen- en buitenland actief geweest, waardoor ze zowel in Nederland als daarbuiten bekend staat om haar schrijven. Ze was onder andere redacteur bij een tijdschrift, maar ze heeft daarnaast ook ervaring met poëzie en proza. Ze wist dit in een groot aantal verschillende literaire tijdschriften te publiceren en is onder andere een graag geziene gast tijdens festivals. Verder komt ze veel in Canada, Amerika en Zuid-Afrika, om daar haar gedichten te delen en bovendien te werken aan de Universiteit van Iowa.

Vodoupriester

Het meest opvallende element uit het leven van Maria van Daalen is wellicht haar werk als vodoupriester. Ze werkt bovendien aan een boek over vodou, waarmee ze wil zorgen voor een toegankelijke inleiding. Ook werkt Maria van Daalen bij de schrijversvakschool, onder andere om haar kennis en ervaring over te kunnen dragen op de volgende generatie die klaar staat om het spreekwoordelijke stokje over te nemen. Tenslotte publiceert ze geregeld stukken in Trouw en weet ze daarmee een groot publiek te bereiken. De bundels van Maria van Daalen zijn stuk voor stuk verschenen bij uitgeverij Querido in Amsterdam.