1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

K. Michel

K. Michel Volledige naam: K. Michel
Psuedoniemen: Michael Maria Kuijpers
Geboren: 13 augustus 1958

K. Michel is niet de echter naam van deze dichter, maar aan de andere kant ook wel weer. Het is het pseudoniem van Michael Maria Kuijpers, waarin opvalt dat het initiaal en de achternaam zijn omgewisseld om tot een nieuwe naam te komen. K. Michel werkt onder andere veel samen met Arjan Duinker en heeft samen onder andere gewerkt aan de publicaties voor ‘Aap noot mies’. Hij gebruikt af en toe ook de naam K.L. Michel, waardoor er wat dat betreft verschillende namen staan onder het werk dat afkomstig is van K. Michel.

Energieke indruk

De bundel ‘Ja! Naakt als de stenen’ uit 1989 vormde zijn debuut. Hij zorgde hiermee voor zowel een filosofische als een energieke indruk. Dit laatste is vooral afkomstig van de verschillende uitroeptekens die K. Michel in z’n werk gebruikt. Daarnaast is er aan de andere kant ruimte om lang stil te staan bij de essentie van bepaalde dingen, of om even wat langer stil te staan om een moment uit te vergroten. In latere bundels maakt K. Michel onder andere gebruik van nieuwsberichten, waardoor de gedichten over het algemeen een prozaïsch karakter hebben.

Diverse andere functies

K. Michel is succesvol als dichter, maar doet er daarnaast ook verschillende werkzaamheden naast. Hij is bijvoorbeeld actief als vertaler en heeft daarnaast gewerkt als redacteur van Raster. Daarnaast is hij bestuurslid van Poetry International. Het is volgens K. Michel van belang om tijdens het dichten het denken en dromen op een unieke manier met elkaar te combineren. Er ontstaat op die manier een geheel dat handen in spinnen kan laten veranderen, of het mogelijk maakt om uren naar het drogen van verf te kijken. Het zijn veelal alledaagse elementen, die een unieke wending krijgen en daarmee staan voor het werk waar we K. Michel van kennen.