1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Ingmar Heytze

Ingmar Heytze Volledige naam: Ingmar Heytze
Geboren: 16 februari 1970

Ingmar Heytze vierde in 2001 een belangrijk jubileum, aangezien hij destijds 10 jaar actief was als dichter. Ter ere van die gelegenheid werd er een bundeling van 3 dichtbundels uitgebracht. Het was Gerrit Komrij die destijds de dichter des vaderlands was die hem hielp bij de herdruk van de drie bundels. Hij schreef hiervoor een voorwoord, waardoor Ingmar Heytze een groter publiek aan wist te spreken. Het opvallende van Ingmar Heytze is dat hij grote woorden gebruikt, maar dat hij dit doet met het gemak van een natuurtalent en er daardoor op een goede manier mee wegkomt.

Stadsdichter van Utrecht

Ingmar Heytze is stadsdichter van Utrecht geweest en heeft destijds een groot aantal gedichten geschreven over zowel de toestanden als verschillende locaties in Utrecht. Hij heeft in 2001 zelfs een speciale bundel uitgebracht, met daarin alleen maar gedichten gericht op Utrecht. Bovendien is hij de huisfilosoof geweest van het Centraal Museum te Utrecht en was het al snel duidelijk dat hij ook binnen het kroegleven behoorlijk actief was. Nadat hij stadsdichter van Utrecht was van 2009 tot 2011 werd dit overgedragen aan het Utrechts Dichtersgilde, waar hij bovendien zelf lid van is.

Optredens van Ingmar Heytze

Daarnaast staat Ingmar Heytze bij een groot aantal mensen bekend om de optredens die hij geeft. Hij doet dit over het algemeen samen met een aantal andere dichters, zodat ze samen de mogelijkheid hebben om een middag of een avond te vullen. Het mooie van de gedichten van Ingmar Heytze is dat ze op een heel humorvolle manier in elkaar zitten en hij ze met veel souplesse samen lijkt te kunnen stellen. Ook maakt hij veel gebruik van citaten, waardoor hij zich op een uitstekende manier kan mengen in het gezelschap van andere grote en moderne dichters uit Nederland.