1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Hagar Peeters

Hagar Peeters Volledige naam: Hagar Peeters
Geboren: 12 mei 1972

Hagar Peeters trad op tijdens het Double Talk festival in 1997 en wist daar enorm veel indruk te maken. Vervolgens werd ze uitgenodigd voor een groot aantal festivals, waardoor ze haar naam bij een groot publiek bekend wist te maken. Nog voordat ze haar eerste bundel had uitgegeven kon ze rekenen op een behoorlijk publiek. Ze publiceerde vervolgens haar eerste bundel met de titel ‘Genoeg gedicht over de liefde vandaag’. In de bundel vinden we onder andere subtiele en aan de andere kant juist satirische gedichten, waarin de ruim en het metrum zorgen voor een goede voordracht.

Taal en inhoud

Het is volgens Hagar Peeters van belang dat de taal van de gedichten niet moeilijk is. Dit maakt het mogelijk om de gedichten voor te dragen en ze op die manier te delen met een zo groot mogelijk publiek. Aan de andere kant mag de inhoud van haar wel op een meer lastige manier in elkaar zitten. Dit zorgt ervoor dat deze prikkelt en nieuw is, waardoor ze iets los kan maken. Inmiddels treedt Hagar Peeters in Nederland en België, maar ook in Indonesië en Duitsland op en kan ze volledig leven van haar poëzie.

Gedichten over de liefde

De eerste gedichten die Hagar Peeters schreef gingen vooral over de liefde en alles wat daar mee te maken had. Ze sprak over genoeg liefde, te weinig liefde en bijvoorbeeld de voorbije liefde. Daarnaast waren het ook het geluk, de dood en bijvoorbeeld het knippen van baarden die een rol speelden in de gedichten die ze schreef. Wat dat betreft werkte ze vanuit de liefde, maar koos ze vervolgens een aantal diverse richtingen. Dit maakt Hagar Peeters tot een interessante dichter, die er met de toegankelijke taal voor zorgt dat ze de lezer uitnodigt om zich in de inhoud te verdiepen.