1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Frank Koenegracht

Frank Koenegracht Volledige naam: Frank Koenegracht
Geboren: 23 juli 1945

Frank Koenegracht is een dichter die niet houdt van het fanatisme, waar sommige anderen binnen de poëzie gebruik van maken. Hij gaf ooit eens aan dat het dichten net zo nutteloos is als het schaatsen van meisjesnamen. Aan de andere kant houdt hij niet van de middelmaat en is hij van mening dat een dichter er alles aan dient te doen om gedichten maximaal te vullen met bijvoorbeeld wat humor en absurdisme, naast het juiste thema en de literaire vormen. Zijn gedichten hebben altijd een serieuze ondertoon die niemand ontgaat, zelfs wanneer men weinig leest van Frank Koenegracht.

Weinig publiciteit

Het valt op dat Frank Koenegracht de publiciteit over het algemeen maar weinig zoekt, waardoor er bovendien niet veel van hem bekend is. Hij treedt af en toe wel op, maar doet dat eigenlijk alleen op specifieke literaire festivals. De Gedichtendag 2009 en 2012 zijn hiervan goede voorbeelden. In het dagelijks leven is Frank Koenegracht actief als psychiater, waardoor hij zijn inzicht op de mens op een uitstekende manier toe kan passen.

Bijzondere titels

Het valt bovendien op dat Frank Koenegracht zijn titels zo kiest, dat dit automatisch zorgt voor een bepaalde mate van nieuwsgierigheid. Met name de ‘Verdwijning van Leiden’ zorgde bij veel lezers voor nieuwsgierigheid. Dit leverde hem wat meer bekendheid op, maar het zijn ook de verwijzingen naar sommige popsongteksten die veel lezers aan weten te spreken. Inhoudelijk maakt hij vaak gebruik van bizarre onderwerpen en spreekt hij van heel herkenbare situaties. Door de verpleegster bijvoorbeeld een pistool in haar hand te geven zorgt Frank Koenegracht ervoor dat gewone alledaagse zaken, een bijzondere lading mee kunnen krijgen.