1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Fieke Gosselaar

Fieke Gosselaar Volledige naam: Fieke Gosselaar
Geboren:

Fieke Gosselaar werd geboren in Groningen en behoort tot de jonge dichters in Nederland. Zeker in haar huidige woonplaats (ze woont nog steeds in Groningen) bracht ze een sterke verjonging in de literatuur. Momenteel bereikt ze een relatief jong publiek door haar gedichten persoonlijk voor de dragen via Radio Noord. Dit doet ze zo enthousiast dat er een vaste groep naar haar gedichten luistert.

Inspiratie

De inspiratie van Fieke Gosselaar heeft voor een groot deel met haar geboorteplaats te maken. Zo dicht ze over haar jeugd op het Groninger platteland. Diverse gedichten gaan over de landbouwmachines en stropakken die er veelvuldig te vinden zijn. Het is dan ook niet gek dat de inwoners van Groningen zich herkennen in de gedichten van Fieke Gosselaar. Een andere bron van inspiratie is te herleiden naar haar beroep. Ze werkt namelijk als strafrechtjuriste. Daarnaast heeft ze gedichten geschreven over standaard onderwerpen; het dagelijks leven in de stad Groningen en de liefde. In enkele gedichten neemt ze haar lezers mee naar de Baltische Staten en New York (waar ze op vakantie is geweest).

Nova Zembla

De eerste en momenteel enige gedichtenbundel van Fieke Gosselaar heeft als titel Nova Zembla. In de bundel zijn de bovenstaande thema’s allemaal terug te vinden. Dit maakt de bundel geschikt voor een breed publiek. Als u zelf in Groningen woont zou u deze bundel zeker eens moeten lezen. Ook als u een jonge, moderne dichter nader wil bestuderen is het werk van Fieke Gosselaar een uitstekende keuze.