1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Ester Perquin

Ester Perquin Volledige naam: Ester Naomi Perquin
Geboren: 16 januari 1980

Een voorbeeld van een dichter die vanaf het eerste moment succesvol is vinden we in Ester Naomi Perquin. Haar debuutbundel werd al direct bekroond en ook met haar latere bundels slaagde ze erin om prijzen in de wacht te slepen. Dit zorgde ervoor dat ze met haar werk vanaf het begin de aandacht wist te trekken en er op die manier voor zorgde dat veel mensen haar begonnen te volgen. Ester Naomi Perquin groeide op in Zeeland, maar verhuisde sindsdien naar Rotterdam en werd daar van 2011 tot 2013 de Stadsdichter.

Schrijversvakschool

Ester Naomi Perquin volgde een oplossing aan de Amsterdamse Schrijversvakschool en werd daar op een uitstekende manier opgeleid. Ze werkte onder andere als cipier en verwerkte dit vervolgens in de bundel die ze na haar eerste twee exemplaren schreef. Ze gebruikte de gevangenis als een thema en zorgde daarmee voor een unieke invalshoek. Ze won voor deze bundel de VSB Poëzieprijs en zorgde er daarmee opnieuw voor dat ze een groter publiek aan wist te spreken. Daarnaast staat Ester Naomi Perquin bekend om de beschouwingen van alledaagse zaken, die ze maakt voor het weekblad de Groene Amsterdammer.

Schrijven van gedichten

Ester Naomi Perquin is van mening dat het schrijven van gedichten alles bij elkaar brengt. Het is volgens haar van belang om zowel de klank, het beeld, een ritme en een raadsel bij elkaar te brengen. Dit gaat volgens haar veel verder dan het schrijven van een roman, waarin het niet per se nodig is om al deze elementen op de juiste manier bij elkaar te brengen. Het zijn vooral de angsten die in haar gedichten een grote rol spelen. Daarnaast gaat ze graag in op het idee om voor de buitenwereld iemand anders te moeten zijn dan wie je bent of in de loop der tijd geworden bent.