1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Erik Lindner

Erik Lindner Volledige naam: Erik Lindner
Geboren: 1968

Erik Lindner was geen geboren dichter. Rond zijn zestiende levensjaar ging hij poëzie voordragen. Daar waar veel dichters geen bundel uitgeven voor ze hun werk compleet genoeg vinden voor hun debuut, koos Erik Lindner een andere route. Zo verschenen van hem in de jaren tachtig verschillende bundels bij kleine uitgeverijen. Pas in 1996 debuteerde hij officieel met de titel ‘Tramonane’. In 2013 schreef Erik Lindner zijn eerste roman ‘Naar Whitebridge’.

Gedichten

In de gedichten van Erik Lindner is er geen hiërarchie te bekennen. Alles kan naast elkaar bestaan en de dichter laat alles gebeuren. Hierdoor zorgt hij ervoor dat de lezer zich bewust wordt van de gaten in onze waarneming; zaken die we denken te zien maar niet zo hoeven te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de zin ‘Hij slaat na het vertrek een hand tegen de deur’.

Naar Whitebridge

In deze eerste roman van Erik Lindner schrijft hij over de dynamiek van een manisch-depressieve ziekte en de impact die zo’n ziekte op het leven van een jongen kan hebben. Je kan in deze roman eenvoudig zijn achtergrond als dichter zien; er wordt veel geobserveerd en Erik Lindner gebruikt veel korte zinnen. Hierdoor moet je goed opletten terwijl je leest om echt meegesleurd te worden in het verhaal. Momenteel is Erik Lindner bezig met het schrijven van zijn volgende roman.