1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Erik Bindervoet

Erik Bindervoet Volledige naam: Erik Bindervoet
Geboren:

Erik Bindervoet werd geboren in 1962 en studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij ontmoette tijdens zijn studententijd Robbert-Jan Henkes. Sinds de bezetting van het universiteitsgebouw waren ze bevriend met elkaar en samen richtten ze Platform op. In dit tijdschrift stonden lyriek, poëzie, vertalingen en tekeningen centraal. Oorspronkelijk bestond het om de gebeurtenissen tijdens de bezetting te omschrijven, maar al snel ontstonden er diverse creatieve uitspattingen in het tijdschrift. Na de bezetting werd dan ook besloten om Platform door te zetten.

Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes

De samenwerking tussen Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes beperkte zich niet tot Platform. Samen publiceerden ze diverse stukken in het Hollands Maandblad en het Filosofie Magazine. Ook vertaalden ze diverse Engelstalige werken en traden ze samen op. Uiteindelijk vertaalden ze zelfs alle Beatle-nummers in ‘Help!’ naar het Nederlands. Toen dit een succes werd gingen ze verder met de nummers van Bob Dylan.

Schilder, tekenaar en dichter

Behalve met pen en papier kon Erik Bindervoet ook goed overweg met potloden en kwasten. Hij heeft enkele striptekeningen gemaakt en bracht in 1995 zijn dichtdebuut uit. Dit debuut, met de titel ‘Tijdelijk zelfportret met hoofd en plaatsbepaling, oranje’ werd goed ontvangen door de pers en leverde hem in 1996 de C. Budding’-prijs op.