1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Astrid Lampe

Astrid Lampe Volledige naam: Astrid Lampe
Geboren: 22 december 1955

Astrid Lampe is een goed voorbeeld van een dichter die zich niet zomaar in een hokje laat plaatsen. Ze zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze opzettelijk onsamenhangende gedichten schrijft, op het moment dat ze hoort dat ze associatieve poëzie maakt. Ze heeft een wat rebelse inslag en probeert er daarmee bovendien voor te zorgen om regelmatig de aandacht op zich te vinden. Het is volgens haar niet van belang dat lezers een bepaald gedicht mooi of eenduidig vinden, het gaat erom wat zij er graag in kwijt wil. Bovendien probeert Astrid Lampe ervoor te zorgen dat een lezer nog een aantal keren terugkeert naar een gedicht, om dit uiteindelijk volledig te kunnen doorgronden.

De memen van Lara

Landelijke bekendheid kreeg Astrid Lampe met de publicatie van haar derde dichtbundel, genaamd ‘De memen van Lara’. Ze deed dit in 2002 en slaagde erin om de belangstelling van de landelijke pers te trekken. Astrid Lampe is daarnaast bekend van haar optredens met het poëzieprogramma dat ze maakt in samenwerking met F. Van Dixhoorn, Marc Kregting en Lucas Husgen. Ook werkt ze als toneelspeler en heeft ze ervaring als regisseur. Wat dat betreft is Astrid Lampe niet zomaar een dichter, maar heeft ze daarnaast nog veel meer in haar mars.

Absurde onderwerpen

Het valt binnen de gedichten van Astrid Lampe op dat ze een aantal absurde onderwerpen aan weet te snijden, waardoor hier lastig een lijn of richting in te ontdekken valt. Ze schrijf bijvoorbeeld over stierenkloten, maar het volgende moment over de relatie tussen een doodshoofdaapje en een pindaplantage. Wat dat betreft is het de combinatie van verschillende specifieke en onsamenhangende onderwerpen die er bij Astrid Lampe voor zorgt dat ze unieke gedichten weet te schrijven. Ze laat zich hiermee niet zomaar in een hokje plaatsen en gaat graag in tegen wat mensen van haar verwachten.