1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

School gedichten

U ziet de school gedichten 51 t/m 100 van de 985
Sorteer de gedichten op: waardering / datum / titel

Tussen de school gedichten vind je een ruime waaier aan mooie gedichten over de schoolcontext. Wil je als leerkracht de eerste schooldag starten met wat leuke teksten om het ijs te breken? Ga in dit overzicht even op zoek naar school gedichten voor kinderen, je vindt vliegensvlug een aantal lieve gedichtjes, heel wat kindergedichten, maar ook een grappig gedichtje of korte gedichten. Kinderen vinden het krijgen van gedichten ook leuk, vergeet dit niet.

Niet alleen op de eerste schooldag is er op school ruimte voor poëzie. Door het jaar heen bouwde je een bijzondere band op met je leerlingen, misschien wil je het schooljaar passend afronden met een gedicht over het leven in de klas. Het zorgt voor een blijvende herinnering bij elke leerling. Het bezoek van Sinterklaas aan de klas mag niet onopgemerkt voorbijgaan, er horen originele Sinterklaas gedichten bij, kundig voorgedragen door een van de leerlingen. Of hoe zet je een jarige leerling in de kijker? Wat dacht je van een sprekend verjaardag gedicht?

Je juf een gedicht geven is ook een mogelijkheid in deze categorie, voor iedereen een gedicht. Meester wil ook wel graag een gedicht. Uiteraard is het omgekeerde ook denkbaar, leerlingen moeten gedichten maken en vinden de nodige inspiratie bij dit overzicht schoolgedichten. Kreeg je een vriendenboek mee naar huis van een klasgenoot, speur hier gerust naar poëzieversjes om jouw pagina extra bijzonder te maken. Kom je op het einde van het jaar niet verder dan 'Bedankt juf'? Ontdek een speciale bedankt tekst of doe inspiratie op met de school gedichten om zelf in je pen te kruipen.

In deze categorie zijn dus eigenlijk alle gedichten met betrekking tot school te vinden. Kinderen die gedichten aan hun meester geven of een lieve juf die elke leerling een gedicht cadeau doet. Zelfs bedankt gedichten, bijvoorbeeld: ‘’Gedicht bedankt juf einde schooljaar’’. Voor ieder wat wils. Kun je het gedicht dat je zoekt niet vinden neem dan eens een kijkje bij kinder gedichten, hier vind je mogelijk wel het goede gedicht.

Reageer en beoordeel het gedicht dat jij hebt gebruikt voor jouw schoolbezigheden.

Gemiddelde score

(3.54)

Aantal stemmen

20.204