1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Overlijdens gedichten

U ziet de overlijdens gedichten 1 t/m 50 van de 3.832
Sorteer de gedichten op: waardering / datum / titel

Een overlijden, of dat nu je moeder, vader, kind of een andere dierbare is, blijft een zware klap. Meer dan eens ontbreken de juiste woorden om iemand te troosten of zelf uit te drukken hoe je je voelt. Met onze selectie overlijdens gedichten hopen we je dan ook te helpen en te steunen waar nodig.

Zocht je rouwteksten of afscheidsgedichten voor een begrafenis, dan helpen we je graag verder. We verzamelen gedichten vol mooie afscheidswoorden. Zoek je specifiek korte teksten, kies dan zeker voor een gedicht. Dit is een mooie en symbolische manier op je gevoelens kort en krachtig op papier te zetten. Heb je een aantal voorbeelden nodig? Op deze pagina hebben we een uitgebreid aanbod aan in memoriam gedichten, verdriet gedichten en Christelijke gedichten.

Mooie teksten voor rouwkaarten of overlijdensberichten opstellen kans op verschillende manieren. Hou je het zakelijk en kort of selecteer je ook een van de rouwgedichten of versjes om aan het bericht toe te voegen? Hier doe je alvast inspiratie op en ontdek je wellicht een passend gedichtje. Gedichten bij overlijden staan vaak vol met emotie en herinneringen, het is daarom natuurlijk het mooiste om deze zelf te schrijven. Een tip is om eens te beginnen met een paar korte gedichten. Overlijden van een dierbare is altijd zwaar om te verwerken. Begin daarom klein en kijk daarna welke je gevoel het best omschrijft.

Is het al even geleden dat je afscheid moest nemen van een dierbare, maar hou je een herdenkingsmoment, dan kan je hier vast terecht voor een herdenkingsgedicht. Een condoleance gedicht helpt je ongetwijfeld om je sterkte uit te drukken aan nabestaanden van een overleden persoon. Bij de overlijdensgedichten worden verschillende thema’s behandeld, zoals ongeneeslijke ziektes, zelfmoord of een onverwacht afscheid. We hopen dat je inspiratie vindt om zelf mooie gedichten neer te pennen of gedichten over de dood leest die je bij het verwerkingsproces helpen.

Gemiddelde score

(3.56)

Aantal stemmen

34.462