1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht
vorige gedicht

Ken je het gevoel?

Ken je het gevoel dat je belandt bent in een zwarte tunnel waarbij je vindt dat alles even tegen zit? Je moet jezelf terug zien te vinden in deze eindeloze tunnel met hindernissen, maar dit kan je alleen met hulp van de mensen om je heen. Ik was mezelf kwijtgeraakt in deze tunnel. Mijn hoofd zat vol met zorgen en dit hield mijn lichaam in zijn macht. In mijn hoofd streed ik met allemaal verschillende vragen, omdat ik niet over gevoelens kon praten. Mijn gedachten in mijn hoofd waren te vergelijken met een vlieger. Alle gedachten vlogen rond in mijn hoofd en konden geen plekje vinden. Zoek niet naar het antwoord, maar laat het los. Ik hield me wel groot, maar diep van binnen ging ik kapot van de pijn. Zoveel kansen gekregen in mijn leven, zoveel gemist doordat ik vast zat in deze zwarte tunnel. Ik zal vechten en strijden om te overleven, totdat dit niet meer hoeft. Vele mensen vragen hoe het met me gaat, gek genoeg zijn ze allemaal verbaasd als ik ze zeg dat ik ook door moet gaan. Alles lopen opkroppen, doordat ik andere mensen niet met mijn situatie lastig wilde vallen. Maar onthoud, er komt altijd een morgen, ook na de langste slapeloze nacht. Na een lange val, klim ik weer uit het dal en zie ik weer het licht.
Ik moet door, door naar de toekomst waarbij ik het verleden volledig achter me laat. Hoe moeilijk dit ook is, maar ik probeer te kijken naar de tijd die komen zal. Durf het verleden los te laten en te kijken naar mijn kleurrijke, waardevolle toekomst waar er vele positieve dingen op mijn pad wachten. Mijn toekomst regent zonnestralen. Al snel zal ik merken dat de negatieve wolken en de kille wind voorbij zullen drijven. Ik voel de zon weer op mijn gezicht. Ik kan er weer volledig voor gaan om mijn toekomstdoelen te behalen. Door al deze gebeurtenissen word je een persoon met een sterke wilskracht, doorzettingsvermogen en karakter. Je leert jezelf kennen en om eerlijk tegen jezelf te zijn. Leer je eigen verantwoordelijkheid te nemen en te leren van je fouten.
Maak van elke nieuwe dag wat moois, want wie weet is dat je laatste kans.

vorige gedicht
Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Geplaatst op

Geef uw waardering

Op basis van 2 stemmen krijgt dit gedicht 3 van de 5 sterren.

Social Media

Tags

Persoon Toekomst Verdriet Verleden

Reacties op ‘Ken je het gevoel?’

  • Een heel mooi tekst, ben dingen tegengekomen in dit mooie tekst je komt er wel uit zeker weten bij mij was dat ook hou alleen je hoofd boven water en denk posetief deze zwarte tunnel waar jij in zit veranderd binnen no time in bloemen tuin. Hou alleen vol on rijk je hand naar iemand die je uit de put help te klimmen. HOUD MOED

    gedichtenmeiske - 09-05-2013 om 10:53

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Ken je het gevoel?