1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Duitse gedichten

U ziet de duitse gedichten 1 t/m 50 van de 123
Sorteer de gedichten op: waardering / datum / titel

Duits is een prachtige taal en komt goed tot zijn recht in gedichten. Zo kan een gedicht in de Duitse taal toch anders overkomen dan in de Nederlandse taal. Spreek je Duits, laat dan je blik zeker vallen op de Duitse gedichten van 1001gedichten.nl. In de Duitse gedichten lees je over een diversiteit aan onderwerpen, zoals oorlog, liefde, dieren en familie. Wat denk je van titels als ‘Ich liebe Dich’, ‘Gefangen’ en ‘Glück’?

De titels zijn kort, krachtig en duidelijk. Ze geven aanleiding om verder te lezen. Naast de prachtige gedichtjes in Duitse tekst, zijn er in de categorie Duitse gedichten ook Nederlandse teksten te vinden die over Duitsland gaan. Veel van de Nederlandstalige gedichten in deze categorie verwijzen naar de oorlog. De teksten zijn niet alleen interessant voor jezelf, maar ook voor anderen.

Heb je bijvoorbeeld een kennis in Duitsland wonen? Verras diegene dan met een mooie Duitse vers. Dit wordt vast en zeker gewaardeerd. Een gedicht is altijd een mooi gebaar. Als dit gedicht dan ook nog in je eigen taal is zal dit zeker gewaardeerd worden. Wie wil nu geen mooi gedicht ontvangen?

Ben je Duits aan het leren? Dan zijn de Duitse gedichten ideaal om meer kennis over de taal op te doen. Door een gedichtje te lezen til je je woordenschat en grammatica naar een hoger level. Benieuwd geworden? Snuffel dan door Duitstalige gedichten of richt je op Nederlandstalige gedichten die over Duitsland gaan. Ben jij een Duitse dichter of heb je een Duits gedicht geschreven, upload het dan onder deze categorie, hoe meer gedichten hoe meer tevreden mensen! Misschien raak je zelfs met een andere dichter aan de praat over jouw gedicht.

Kunnen vinden wat je zocht? Of ben je gewoon een fan van talen gedichten? Neem dan eens een kijkje in de categorieën Engelse gedichten of Franse gedichten. Misschien vind je hier een gedicht dat beter bij jou past!

Gemiddelde score

(3.20)

Aantal stemmen

1.593