1001 Gedichten

1001 gedichten

Zet ook uw gedichten op 1001Gedichten.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Cultuur gedichten

U ziet de cultuur gedichten 101 t/m 150 van de 1.878
Sorteer de gedichten op: waardering / datum / titel

Cultuur, Iedereen heeft ermee te maken. Iedereen is een gedeelte van een cultuur. Het dagelijks normale gedrag hoort bij een cultuur, maar wat weet je nu eigenlijk over cultuur in algemene zin?

Wil je op een toffe manier meer te weten komen over cultuur? Ontdek dan zeker de categorie cultuur gedichten, je vindt er geheid een gedicht dat je aanspreekt. Daarnaast zijn de teksten ook nog eens leerzaam. Ga je naar een verjaardag van een familielid of vriend en is deze persoon helemaal weg van cultuur? Doe hem een cultuur gedicht cadeau. Wie zou nu zo’n prachtig gedicht afslaan? Een gedicht voor jong en oud, cultuur is voor iedereen.

De cultuurgedichten zijn zeer divers. Zo ontrafel je er bijvoorbeeld de geschiedenis en doe je er kennis op over militaire operaties, oorlogen, koningen, koninginnen en andere heersers. Je leest prachtige teksten over de evolutie en komt meer te weten over leven en dood. Snuffel ook door de verzen over verschillende culturen en krijg inzicht in het leven van bewoners van onder andere Afrika en Amerika.

Ook andere volksgroepen komen aan bod in de culturele gedichten. Door erover te lezen leer je anderen beter begrijpen. Daarnaast ben je bij de cultuur gedichten aan het juiste adres voor een gedichtje over kunst, zoals schilderijen, beeldhouwwerken, muziek en moderne kunst. Andere culturele gedichten spelen dan juist weer in op feestdagen als Sinterklaas en kerst.

Ben je geïnteresseerd in cultuur en maatschappij en wil je de definitie van cultuur beter leren kennen? Organiseer dan een literaire avond voor vrienden of familie. Met de gedichtjes van 1001gedichten.nl maak je er een leuke en leerzame avond van! Cultuur is voor iedereen, maar voor degene die er toch iets meer van houden dan anderen: heb jij een gedicht geschreven over cultuur? Deel het in deze categorie, laat anderen meegenieten van jouw cultuurervaring.

Gemiddelde score

(3.35)

Aantal stemmen

18.073